Τρίτη, Σεπτεμβρίου 14, 2010

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ

Η κυβέρνηση του μνημονίου και οι τοπικοί υποστηρικτές της βάζουν διόδια στην ΕΓΝΑΤΙΑ παρότι ο δρόμος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ. Προεκλογικά οι νυν υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έσκιζαν τα ρούχα τους ότι διόδια δεν μπαίνουν γιατί ο δρόμος είναι ανολοκλήρωτος. Τώρα, με τη γέφυρα Περιστερίου να υποχωρεί συνέχεια, τις σήραγγες να είναι κλειστές κατά το ήμισυ και τη χάραξη του δρόμου να είναι άλλ’ αντ’ άλλων, ανοίγουν εσπευσμένα τα διόδια Πολυμύλου με 2,80 ευρώ.
Την ίδια στιγμή οι πολίτες πληρώνουν ατελείωτους λογαριασμούς, αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, τεράστια ασφάλιστρα που συχνά πηγαίνουν σε απατεώνες που εξαφανίζονται με τα λεφτά τους, με την ανοχή του κράτους.
Την ίδια στιγμή η βενζίνη είναι πανάκριβη και η κυβέρνηση βάζει πλαφόν… ακριβότερο από την τιμή της στα Γιάννενα.
Την ίδια στιγμή τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς απαξιώνονται. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τον ΟΣΕ για ένα κομμάτι ψωμί, ενώ ήδη αναμένεται αύξηση στα εισιτήρια και τους ναύλους όλων των μέσων δημόσιας συγκοινωνίας.
Η απάντηση στα διόδια μπορεί να είναι μόνο μια: ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. Ανοίγουμε τις μπάρες και περνάμε δωρεάν.
Να είναι ελεύθερη η χρήση των δημόσιων δρόμων, καμία συμφωνία με ιδιωτικές εταιρίες για εκμετάλλευσή τους.
Κατάργηση της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ και αντικατάστασή της από υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών η οποία θα απορροφήσει όλους τους εργαζόμενους και θα ασχοληθεί με τη συντήρηση και ολοκλήρωση του δρόμου.
Οι δρόμοι φτιάχτηκαν με τα χρήματα του Ελληνικού λαού και με το μόχθο των εργατών που έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους στα εργοτάξια - κολαστήρια των τεχνικών εταιρειών.
Κανένας συμβιβασμός με το μνημόνιο, καμία «εθνική ενότητα» με την κυβέρνηση των υποτελών, του ΔΝΤ και του μνημονίου  
Έξω από την ΕΕ τώρα.

ΔΡΑΣΥ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: