Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 15, 2010

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ

Συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη 9πμ δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων  

Πριν από πέντε χρόνια το ελπιδοφόρο κίνημα υπεράσπισης των ελεύθερων και δημοσίων χώρων κτυπήθηκε στον προαύλιο χώρο του «Ξενία» από τα ΜΑΤ της -τότε- κυβέρνησης της ΝΔ, του Μήτση και του νυν δημάρχου Γκόντα. Ύστερα από την προληπτική και «προκάτ» μήνυση των Μήτση-Γκόντα, ακολούθησαν οι ξυλοδαρμοί από τις δυνάμεις καταστολής και από τους τραμπούκους της δημοτικής αρχής και των παραοικονομικών συμφερόντων.
Ο στόχος ξεκάθαρος: Να σταματήσει το αμεσοδημοκρατικό μαχητικό ριζοσπαστικό κίνημα να διεκδικεί την επανοικειοποίηση των δημόσιων χώρων σε μια εποχή που τα δημόσια αγαθά και οι κοινωνικές κατακτήσεις έμπαιναν στο στόχαστρο των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και του καπιταλιστικού κέρδους, με πρωταγωνιστές τους τοπικούς άρχοντες όπως ο δήμαρχος της πόλης μας και ο Νομάρχης.
Πέντε χρόνια μετά, τη Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη, οι συλληφθέντες αγωνιστές του κινήματος των ελεύθερων και δημόσιων χώρων, σύρονται στα δικαστήρια για την αγωνιστική τους στάση αλλά και γιατί συνεχίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να είναι παρόν στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, πάντα στο πλευρό των καταπιεσμένων, υπερασπιζόμενοι τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας. Παλεύοντας για μια άλλη δικαιότερη δημοκρατικότερη και ελεύθερη κοινωνία, πέρα από το καπιταλιστικό σύστημα. Ανάμεσα στους αγωνιστές που σύρονται στα δικαστήρια βρίσκονται και οι υποψήφιοι της ΔΡΑΣΥ Δ. Αργυρός και Ν. Ηλίας.
Πρόκειται για μια σαφέστατα πολιτική δίωξη σε μια εποχή που ολόκληρα τα Γιάννενα έχουν καταστραφεί οικονομικά και ξεπουληθεί και που η «κάτω πόλη», η μαφία και τα λαμόγια κάνουν κουμάντο, όπως δείχνουν τα παραδείγματα του «Ξενία», της Πλατείας, της «Όασης», του ΚΤΕΛ, του Μάτσικα και της Γαριβάλδη. Σε μια εποχή που κάθε έντιμη, πολιτική, αγωνιστική και μαχητική στάση διώκεται, για να προκαλέσει τον φόβο στις πλατειές μάζες ώστε να μη διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Διώξεις για το «Ξενία», για τα ΧΥΤΑ στο Ελληνικό, ακόμη και ενάντια σε μαθητές που αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο σχολείο... Η αστυνομοκρατία όλο και εντείνεται (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ΔΙΑΣ), ενώ θυμίζουμε πως το εναρκτήριο λάκτισμα στην περιοχή μας για τα ΜΑΤ ήταν η εμφάνιση τους στο «Ξενία».
Αντί λοιπόν στα δικαστήρια να βρίσκονται αγωνιστές, εργαζόμενοι και μαθητές, πρέπει να βρεθούν αυτοί που έκλεψαν και κλέβουν την περιουσία του Ελληνικού λαού, αυτοί που ξεπούλησαν και κατέστρεψαν τα Γιάννενα.
Είναι  πολιτική αναγκαιότητα και δημοκρατικό καθήκον  να ξαναεκφραστεί άμεσα και έμπρακτα η αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές και αγωνίστριες, απ’ όλο το δημοκρατικό λαό των Ιωαννίνων, από όλους τους μαζικούς πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς. Απαιτούμε άμεσα την πλήρη αθώωση και δικαίωση των διωκόμενων του «Ξενία».
Οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι παράνομοι ή νόμιμοι. Είναι δίκαιοι !!!!!!
Γιάννενα 15/9/10
Δ.Ρ.Α.ΣΥ. - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: