Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 16, 2010

Αγωνιστικό ενωτικό προσκλητήριο σάλπισμα της ΔΡΑΣΥ


Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή της ταξικής πάλης. Γίνονται σε μία στιγμή όπου η διεθνής καπιταλιστική οικονομική κρίση υπερσυσσώρευσης μαστίζει τον πλανήτη και τη χώρα μας.
Η εργατική τάξη και ο λαός βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. Το κεφάλαιο προσπαθεί να δώσει απάντηση στην κρίση σύμφωνα με τα συμφέροντά του, φορτώνει τα βάρη της στην εργατική τάξη και τα μεσαία στρώματα για να διατηρήσει τα προνόμιά του. Αξιοποιεί τα όργανά του στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα για να καθηλώσει στην αδράνεια τους εργαζόμενους και να εξασφαλίσει κοινωνική ειρήνη. Εντείνει την καταστολή απέναντι στο εργατικό κίνημα, αξιοποιώντας κρυφούς και φανερούς μηχανισμούς.
Η Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση μπροστά στην κρίσιμη για τα λαϊκά συμφέροντα  εκλογική αναμέτρηση του Νοέμβρη απευθύνει  αγωνιστικό παλλαϊκό προσκλητήριο.
Καλεί τους εργαζόμενους τους άνεργους τους συνταξιούχους και τη νεολαία να μετατρέψουν τις εκλογές για την τοπική διοίκηση σε πανστρατιά απόρριψης και ισχυρής καταδίκης της ακολουθούμενης  νεοαποικιακής πολιτικής.
Η ΕΕ το ΔΝΤ και τα κόμματα του κεφαλαίου, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΛΑΟΣ, πρέπει να  νοιώσουν βαριά και ξεκάθαρη την απόφαση  τους να αντισταθούν στην σύγχρονη βαρβαρότητα και να οργανώσουν την πάλη τους ανοίγοντας δρόμους για ριζικές πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές στη χώρα μας.
Το πολιτικό μήνυμα των εκλογών μπορεί και πρέπει να κλονίσει θορυβήσει την άρχουσα τάξη και το υπηρετικό πολιτικό της προσωπικό, μπορεί και πρέπει να δώσει φτερά και ώθηση στην ανάπτυξη του λαϊκού μαζικού κινήματος, για την ανατροπή του μνημονίου κυβέρνησης  – ΕΕ – ΔΝΤ.
Το αποφασιστικό μαύρισμα των δυνάμεων του δικομματισμού που εκπροσωπούνται στο δήμο μας από τις παρατάξεις του νυν δημάρχου Νίκου Γκόντα και εκείνης του Φίλιππα Φίλιου αποτελεί ζήτημα ύψιστης πολιτικής σημασίας για τους ανθρώπους της καθημερινής σκληρής βιοπάλης.
Όλοι όσοι χρόνια τώρα βιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο τις συνέπειες της ασκούμενης κεντρικά και τοπικά αντιδραστικής πολιτικής, δεν πρέπει να δώσουν γη και ύδωρ στους εκλεκτούς του δικομματισμού, δεν πρέπει με την ψήφο τους να αθωώσουν τους θύτες τους επιτρέποντάς τους την συνέχιση της ίδιας και ακόμα χειρότερης αντεργατικής πολιτικής.
Νέα δεινά και ανείπωτα βάσανα ετοιμάζουν για τη λαϊκή οικογένεια μέσω του λαοκτόνου Καλλικράτη!
Αντιδραστικές προαποφασισμένες από χρόνια μεταρρυθμίσεις θα προωθηθούν με πρόφαση την καπιταλιστική κρίση και όχημα τον οδοστρωτήρα Καλλικράτη για να ενισχύσουν την επιχειρηματική κερδοφορία, για να λεηλατήσουν ότι ακόμα από τις εργατικές κατακτήσεις παρέμεινε όρθιο.
Ο βραχνάς των ανταποδοτικών τελών θα στραγγίξει τελειωτικά τις όποιες ακόμα οικονομικές λαϊκές αντοχές, η δημόσια περιουσία θα εκχωρηθεί στο μεγάλο κεφάλαιο,  η παιδεία η υγεία και η πρόνοια θα αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για την ικανοποίηση των αναγκών της αγοράς.
Στις εκλογές του Νοέμβρη η απάντηση όλων όσων στενάζουν από την λυσσαλέα επίθεση  των συνασπισμένων δυνάμεων του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου πρέπει να είναι δυναμική και αποφασιστική!
Η συσσωρευμένη τους οργή και αγανάκτηση να εκφραστεί και εκλογικά καταφέρνοντας ισχυρό πλήγμα στους πολιτικά υπεύθυνους και τις πραγματικές αιτίες των επαίσχυντων μνημονίων της λαϊκής εξόντωσης και  εξαθλίωσης.
Ήρθε η ώρα της μαζικής λαϊκής πάλης η ώρα συνειδητοποίησης της συλλογικής δυναμικής.     Οι μαζικοί αγώνες και η νίκη τους είναι η λύση.


Το επόμενο διάστημα  όλοι πιο αποφασιστικά ας εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αναγέννηση της δικής μας συλλογικής πάλης στην γειτονιά και σε κάθε χώρο δουλειάς,
Στην πάλη αυτή, βρισκόμαστε μαζί με συναγωνιστές και συντρόφους διαφορετικών ρευμάτων και αντιλήψεων. Με όλους μοιραζόμαστε τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, την αγωνία για το μέλλον και τον προβληματισμό για την αναζήτηση λύσης από το αδιέξοδο που μας οδηγεί η αστική τάξη. Με όλους αυτούς απευθυνόμαστε στον γιαννιώτικο λαό προτείνοντας άμεση απάντηση – πολιτική πρόταση που να υπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού.
Η Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση θα διαθέσει όλες της τις δυνάμεις και θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την οικοδόμηση της πιο πλατειάς συμμαχίας  των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για να  αποδοθεί  ο παραγόμενος πλούτος στις σύγχρονες ανάγκες του ανθρώπινου μόχθου, για να δημιουργηθούν ρήγματα και προϋποθέσεις για την συνολική ανατροπή του απάνθρωπου καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος.


Η ΔΡΑΣΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ

Μέσα από μια μαζική συνέλευση όπου κυρίαρχα στοιχεία ήταν ο πλούτος ιδεών κι αγώνων που φέρνει στις πλάτες της η ριζοσπαστική, επαναστατική, οικολογική, κομμουνιστική αριστερά, εγκρίθηκε η Διακήρυξη που θα απευθύνει στους εργαζόμενους και τη νεολαία, στις γυναίκες και την τρίτη ηλικία, στους μετανάστες του δήμου Ιωαννιτών η Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (ΔΡΑΣΥ), με επικεφαλής τον Στέφανο Σκοπούλη.
      Την πρόταση για τους αγώνες και τη συμπόρευση στις δημοτικές εκλογές την απευθύνουμε και επιθυμούμε να βαδίσουμε μαζί με κάθε εργαζόμενο με μειωμένο μισθό, με κάθε κάτοικο που δεν του φτάνουν τα λεφτά στο τέλος του μήνα, με κάθε απολυμένο, με κάθε νέο της περιπλάνησης και των 500 ευρώ, με κάθε απεργό εργαζόμενο, με κάθε αλληλέγγυο αγωνιζόμενο, με κάθε οργισμένο πρώην ψηφοφόρο των καθεστωτικών κομμάτων.  

                Στον καιρό της επίθεσης στη ζωή μας, ας απαντήσουμε συγκρουσιακά και ανατρεπτικά. Γιαννιώτισσα/Γιαννιώτη συμπορεύσου με την ΔΡΑΣΥ στους δρόμους της Πόλης, στα χωριά του λεκανοπεδίου. Καλούμε για μέτωπο αγωνιστικής απάντησης και συσπείρωσης τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία.


ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ
Στέφανος Σκοπούλης Καρδιολόγος γιατρός - πρώην νομαρχιακός σύμβουλος

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου, που συνεχίζει να διευρύνεται, είναι:

1.Αργυρός Δημήτρης, εργαζόμενος στη ΔΩΔΩΝΗ, οργαν. γραμματέας στο Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ν.Ιωαννίνων.
2.Βαϊτσης Γιάννης, νοσηλευτής.
3.Βλάχα Ντίνα, εργαζόμενη στο Πανεπιστήμιο.
4.Βραζιτούλη Ευγενία, εργαζόμενη στο Πανεπιστήμιο.
5.Γαλατάς Ζώης, υπάλληλος Δήμου Ζίτσας, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζ. ΟΤΑ Ν.Ιωαννίνων.
6.Γεωργάκη Χρυσούλα, καθηγήτρια.
7.Γκρέμος Κώστας, οικοδόμος.
8.Ευαγγέλου Θανάσης, Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός.
9.Ηλίας Νίκος, αργυροχόος, Γραμματέας Σωματείου Μετάλλου.
10.Καμπέρης Αλκιβιάδης, άνεργος.
11.Κώττης Αθανάσιος, νοσηλευτής.
12.Κουτλής Αχιλλέας, Αντιστασιακός Μακρονησιώτης.
13.Μαλάμος Σωτήρης, οικοδόμος.
14.Μαλάτου Σούλα, καθαρίστρια.
15.Μάτης Κωνσταντίνος πτυχιούχος πολιτικών επιστημών - έμπορος ποδηλάτων.
16.Μαυρομμάτης Παναγιώτης, αδιόριστος εκπαιδευτικός Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης.
17.Μέτσικας Νίκος, αγροτικός γιατρός.
18.Μπίστας Βαγγέλης, κτηνοτρόφος.
19.Μποντίνης Θωμάς,γεωπόνος
20.Μπότσαρη Ελένη, οικοκυρά.
21.Μωραϊτης Δημήτρης, οικοδόμος.
22.Μπουγάς Κώστας, εργαζόμενος στη ΔΕΥΑΙ.
23.Παπαγεωργίου Θεοδούλα, μοδίστρα.
24.Παπαπέτρος Πέτρος  ιδιωτικός υπάλληλος
25.Πατσιούρας Χρήστος, Πολιτικός Μηχανικός.
26.Πεπόνης Γιώργος, φοιτητής.
27.Στεφανίδου Βασιλική, οδοντίατρος.
28.Σούλιου Δήμητρα, εργαζόμενη.
29.Τάτσης Παντελής, δάσκαλος.
30.Τζούμας Θανάσης, καθηγητής.
31.Χρήστου Γιάννης, συνταξιούχος ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ).
32.Χριστογιάννης Χριστόφορος, νοσηλευτής.
33.Χριστογιώργος Κώστας, φοροτεχνικός


Δεν υπάρχουν σχόλια: