Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 20, 2010

Η ΟΜΗΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.....

Η σημερινή δίκη των αγωνιστών του Ξενία απέδειξε περίτρανα πως αποτελεί πολιτική βούληση να συνεχιστεί η ομηρία των αγωνιστών που διώκονται. Το δικαστήριο είχε πάνω απο μια αφορμές και και αιτίες να δείξει γενναιότητα και να κλείσει την υπόθεση ή να εκδικάσει την υπόθεση δικαιώνοντας τους διωκόμενους αγωνιστές.

Αντί αυτού "πιάστηκε" απο μια “περίεργη απουσία” του βασικού μάρτυρα κατηγορίας και εκπροσώπου της εταιρίας του Μήτση για να αναβάλει την υπόθεση, συνεχίζοντας την ομηρία και την ταλαιπωρία των αγωνιστών που πιάστηκαν στο σωρό απο την κοινότητα των μαχόμενων πολιτών του κινήματος υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων.

Ο λόγος απλός: Για το κυρίαρχο μπλοκ της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας η “σιωπή των αμνών” πρέπει να είναι η στάση των πολιτών και των εργαζομένων σε μια εποχή που:

Α)Συνεχίζεται να καταστρέφεται και να ξεπουλιέται απο μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις δημαρχικές αρχές η πόλη των Ιωαννίνων, δυστυχώς με την ένοχη σιωπή και της αντιπολίτευσης του Φ. Φίλιου και στο επίπεδο της περιφέρειας του Β. Αργύρη που απουσίαζαν- όπως και η λαϊκή συσπείρωση του ΚΚΕ- απο την κινητοποίηση αλληλεγγύης στους αγωνιστές έξω απο το δικαστήριο, κατά τα άλλα ζητάνε μέτωπο ενάντια στο Γκόντα.

Β) Η ανεργία, η φτώχια η ακρίβεια, τα κέρδη του κεφαλαίου έχουν πάρει την ανηφόρα και οι μισθοί και τα κοινωνικά δικαιώματα έχουν πάρει την κατηφόρα με την χούντα της ΕΕ-ΔΝΤ-μνημονίου να καταργεί και αυτή την “κολοβή” δημοκρατία που χουμε.

Τι μένει ένα μέτωπο αγώνα που να παλεύει και να αγωνίζεται για την υπεράσπιση και την διεύρυνση των δημόσιων συλλογικών αγαθών, των κοινωνικών δικαιωμάτων και των εργατικών κατακτήσεων

Ιωάννινα 20 Σεπτέμβρη

ΔΡΑΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: