Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30, 2010

Δελτίο τύπου απάντηση σε δημοσίευμα των Νέων Αγώνων


Αγαπητή  εφημερίδα, αγαπητέ συντάκτη Χρήστο Καζάκο, σε  άρθρο σας την Τρίτη    28 Σεπτέμβριος 2010 για την υποψηφιότητα του Νίκου Ζήκου και  της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην Ήπειρο  αναφέρετε επί λέξει:  «Η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο (από το χώρο του Ν.Α.Ρ και άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς) έχει ανακοινώσει προ πολλού την κάθοδο της στις περιφερειακές εκλογές με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Νίκο Ζήκο. Μέχρι τώρα δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία της, είτε με παρουσίαση ψηφοδελτίου, είτε με το πρόγραμμα της».

Αγαπητέ συντάκτη και εφημερίδα. Έχετε κάθε δικαίωμα να πιστεύεται οτιδήποτε και αν θέλετε για την υποψηφιότητα της Αριστερής Παρέμβασης, όπως και να υποστηρίζεται οποιοδήποτε υποψήφιο Περιφερειάρχη και Δήμαρχο, αλλά νομίζουμε πως είναι δεοντολογικό ατόπημα να μην ενημερώσετε σωστά το αναγνωστικό κοινό.

Η Αριστερή Παρέμβαση έχει εδώ και πολλή καιρό παρουσιάσει την διακήρυξη  της- έχετε ενημερωθεί  σχετικά για αυτό με δελτίο τύπου- και έχει ανακοινώσει το μεγαλύτερο μέρος από το ψηφοδέλτιο της σε όλη την Ήπειρο και ιδιαίτερα στα Γιάννενα και πάλι έχετε ενημερωθεί σχετικά με δελτία τύπου. Παράλληλα σας ενημερώνουμε πως η  διακήρυξη και το ψηφοδέλτιο  έχει ήδη μοιραστεί σε κάθε γωνιά της Ηπείρου

Θα επιθυμούσαμε να επανορθώσετε δημοσιεύοντας τον εν λόγο δελτίο τύπου και σας παρακαλούμε να είστε πιο προσεκτικοί και αντικειμενικοί στα επόμενα ρεπορτάζ που θα αφορούν την Αριστερή Παρέμβαση.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας και τον τόσο πολύτιμο χρόνο σας.  
        
Ιωάννινα 30 Σεπτέμβρη 2010
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο

2 σχόλια:

sufired είπε...

Στο σαιτ: http://www.neoiagones.gr/index.php/2009-05-16-16-18-57/16192---lr-------.html
αλλά και στην σημερινή εκδόση της εφημεριδας αφου δημοσιεύτε το κειμενο της ΑΡ.ΠΑ ο συντάκτης απαντάει ως εξής:

(Σημ.Συντ: Δεν θέλουμε να αντιδικήσουμε με κανέναν σε ότι αφορά υποψηφιότητες και το πώς ο καθένας βλέπει τις εκλογές ή κινείται για να κάνει γνωστές τις θέσεις του. Πρέπει όμως, να ξεκαθαρίσουμε προς την Αριστερή Παρέμβαση ότι, η αναφορά που έγινε δεν ήταν απαξιωτική ή περιείχε κριτική, απλά η παρουσία της παράταξης το τελευταίο διάστημα, επισημάνθηκε και τίποτε άλλο.

Ίσως να οφείλεται και στο γεγονός ότι έχει ξεκινήσει νωρίς τον προεκλογικό αγώνα.

Για την παρουσίαση του προγράμματος κι αν αυτό διανεμήθηκε στους πολίτες, δεν είχε γίνει ενημέρωση για να το γνωρίζουμε, για το ψηφοδέλτιο όντως έχουν γίνει κάποιες ανακοινώσεις και μόνο αυτό μπορεί να θεωρηθεί παράλειψη μας.

Σε κάθε περίπτωση όμως είναι άλλο να επικαλείται κάποιος μη τήρηση της δεοντολογίας κι άλλο να διαφωνεί με μια εκτίμηση που αφορούσε το πώς κινείται κάθε παράταξη μια δεδομένη χρονική περίοδο.

Άλλωστε οι θέσεις, απόψεις και ανακοινώσεις της παράταξης και για την περιφέρεια και για το δήμο Ιωαννιτών (ΔΡΑΣΥ) φιλοξενούνται στην εφημερίδα και δεν νομίζουμε να υπάρχει σε αυτό αμφισβήτηση. Τα περί «δεοντολογικού ατοπήματος» τα προσπερνάμε. Και αυτά περί υποστήριξης άλλων υποψηφίων.

Τέλος, οι «συστάσεις» για αντικειμενικότητα και προσοχή, μπορούσαν να αποφευχθούν, άλλωστε δεν μπορεί καμιά παράταξη να υποστηρίξει ότι δεν δημοσιεύονται οι ανακοινώσεις της ή δεν επισημαίνονται σε ρεπορτάζ οι παρουσίες και η δράση υποψηφίων, όπως για τον κ. Ζήκο η παρουσία του στο συλλαλητήριο στη «Δωδώνη» και όχι μόνο).

sufired είπε...

και η ΑΡΠΑ του απαντάει:
Εμείς ευχαρίστως θα περνάμε πίσω τους χαρακτηρισμούς περί ατοπήματος και αντικειμενικότητας αν βλέπαμε πως από δω και πέρα όντως δημοσιεύονται όλα τα δελτία τύπου όπως λόγου χάρη γίνονταν πιο παλιά..
και πάλι ευχαριστούμε για το πολύτιμο χρόνο της εφημερίδας και του συντάκτη...