Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 10, 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για να ανατρέψουμε την πολιτική του τρόικας -ΔΝΤ-ΕΕ, για να πνίξουμε στο Θερμαϊκό την κυβέρνηση  μνημονίου, της φτώχειας και της ανεργίας 


Ένα χρόνο πριν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο τότε υποψήφιος πρωθυπουργός είπε το ιστορικό «λεφτά υπάρχουν»… Είχε και έχει δίκιο, μόνο που τα λεφτά προορίζονται για τις τράπεζες, τα λαμόγια και τους  καπιταλιστές. 
Σήμερα, ακριβώς ένα χρόνο μετά, πρωθυπουργός πια, ο εκλεκτός του μνημονίου και του ΔΝΤ, ο «άνθρωπος μας στην Ελλάδα» όπως σοφά τον χαρακτήρισαν οι Financial Times της Γερμανίας δημοκρατικότατα μας βάζει το εξής δίλημμα:
Ή θα πεθάνετε από την πείνα με την αύξηση σε βασικά είδη διατροφής του ΦΠΑ από 11 σε 23% ή θα πεθάνετε από το κρύο με το διπλασιασμό της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.
Βλέπετε η σύγχρονη δημοκρατία μας προσφέρει το δικαίωμα της επιλογής του τρόπου που θα θυσιαστούμε για να σωθούν οι τράπεζες, οι καπιταλιστές, το βρωμοσυστημά τους που επιβιώνει σε βάρος των ζωών μας και των αναγκών μας. Επιβιώνει γιατί νιώθουμε ακόμη αδύναμοι για να το ανατρέψουμε.  
Φτάνει πια, δεν έχουμε πια άλλα περιθώρια  για ηττοπάθεια, ατομικές λύσεις και αδιαφορία. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια για να υποταχτούμε, δεν θα γίνουμε Ιφιγένειες για καμιά εξουσία, για κανένα άρχοντα, πλούσιο και «βασιλιά»  που επιβουλεύεται το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Έξαλλου ούτε υπάρχουν, ούτε περιμένουμε τον από μηχανής θεό να μας σώσει. Δεν υπάρχουν σωτήρες, η  σωτηρία μας βρίσκεται στα δικά μας χέρια, στους αγώνες που δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε         
ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΜΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ:
-ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ανατρέψουμε μέσα από μια νέα ταξική αγωνιστική ενότητα το σφαγείο της Κυβέρνησης του ΔΝΤ και της Ε.Ε. και να ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ακρωτηριάσουν τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας. Με ένα εργατικό κίνημα στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων με βάση τις γενικές συνελεύσεις τους. 
-ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο δρόμο της υποταγής. Οι ξεπουλημένοι κομματικοί εκπρόσωποι της Διοίκησης της ΓΣΕΕ επί της ουσίας συμφώνησαν με το μνημόνιο της ντροπής, υπογράφοντας τριετής γενική συλλογική σύμβαση που για φέτος δεν έχει αυξήσεις(!!!) και για τα άλλα δυο χρόνια προσφέρει το τρομερό ποσοστό των 1,5% το χρόνο, όταν ήδη ο πληθωρισμός τρέχει με 5,5% !!!     
Στον αγώνα μας δεν ξεκινάμε από το μηδέν: Με την πολύτιμη εμπειρία των κινητοποιήσεων και των απεργιών του προηγούμενου διαστήματος, παίρνουμε τη σκυτάλη από τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις της 5ης Μάη. Παίρνουμε τη σκυτάλη από τα 2 εκατομμύρια Γάλλους συναδέλφους μας που απείργησαν χθες ενάντια στο ασφαλιστικό του Σαρκοζί.
Ο ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, Ο ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΧΕΙ  ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗ ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 11/9
Θα διαδηλώσουμε στη Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ με τους εργαζόμενους των 500€, την νέα γενιά που βολοδέρνει αριστερά και δεξιά κάνοντας δουλειές του ποδαριού, την νέα βάρδια των ντελιβιράδων που οι πιο πολλοί σπούδασαν ή συνεχίζουν να σπουδάζουν  στο πανεπιστήμιο για να σκοτώνονται με τα μηχανάκια για ένα κομμάτι πικρό ψωμί.
ΜΑΖΙ με τους παλαιούς και τους νέους ανέργους που λέγεται πως θα φτάσουν στο 30% του εργατικού δυναμικού,  και που απελπισμένοι δεν ξέρουν πως θα βγάλουν το χειμώνα. Άλλα και ΜΑΖΙ με τους εργαζόμενους που επίσης δεν ξέρουν πως θα την βγάλουν με τα πενιχρότατα εισοδήματα τους,  τη στιγμή που τα έξοδα αυξάνουν και οι μισθοί μειώνονται.      
ΜΑΖΙ με τους δασκάλους των παιδιών μας που δεν ξέρουν πως θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους στα σχολεία-αχυρώνες. ΜΑΖΙ με τους μικρογιατρούς των νοσοκομείων που δεν έχουν βασικά είδη για να περιθάλψουν τον λαό.
Είναι ΑΝΑΓΚΗ, είναι ΚΑΘΗΚΟΝ να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !!!
Δ.Ρ.Α.ΣΥ. - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: