Τρίτη, Νοεμβρίου 02, 2010

ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ;;;

Να μας επιτρέψετε να επανέρθουμε για το ζήτημα της εταιρίας «ΔΩΔΩΝΗ» γιατί το θεωρούμε κομβικό σημείο για μια παραγωγική ανασυγκρότηση με βάση τα κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα και όχι τα κέρδη του ιδιώτη. Ένας παραγωγικός κόμβος που κατά πως λένε πολύ έγκυρες πληροφορίες και μέσα από την ΑΤΕ πάει για πλειστηριασμό για μετά τις εκλογές με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Μια απόφαση που μπορεί να ανατραπεί μόνο ύστερα από ένα μαύρισμα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ύστερα από την καταψήφιση των υποψηφίων του Μνημονίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τη διαμάχη των δύο υποψηφίων του μνημονίου και το δικομματισμού, κ. Αργύρη και κ. Καχριμάνη για τη ΔΩΔΩΝΗ. Μια διαμάχη που για όσους δεν ξέρουν την υπόθεση, μπορεί να φανεί και αληθινή. Δεν είναι όμως.
Ακόμη και από το τι λένε και οι δύο στηρίζουν τον ίδιο στόχο. Την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας. Κανείς τους δεν παίρνει καθαρή θέση και καταφεύγουν σε λεκτικές περιστροφές για να ντύσουν την πραγματική θέση τους, ώστε να μη φαίνεται ποια είναι.
Ο κ. Αργύρης επιμένει ότι ‘εγγυάται το αναπτυξιακό μέλλον’ της εταιρίας και ο κ Καχριμάνης ότι ‘να περάσουν οι μετοχές στους κτηνοτρόφους’. Και οι δυο φυσικά επιμένουν στον Ηπειρωτικό χαρακτήρα και όχι στον κοινωνικό χαρακτήρα της εταιρίας. Ενώ κανείς δεν λέει καθαρά εάν συμφωνεί με την πρόταση που κάνουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ οι κτηνοτρόφοι, να περάσει στα χέρια τους η εταιρία, χωρίς μεσάζοντες, χωρίς μετοχοποιήσεις, χωρίς υπεκφυγές για ‘ηπειρωτικά καλάθια’ και ‘προνομιακές μετοχές’.
Τους θυμίζουμε ότι όταν οι ‘μετοχές’ περνούσαν στους κομματικοδίαιτους συνεταιρισμούς που και τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έστησαν για να φτιάξουν στρατούς για τους εκάστοτε υποψηφίους, έκαναν τα πάντα για να χαθεί το πλειοψηφικό πακέτο της ΔΩΔΩΝΗΣ και σήμερα, να περιμένει τον πλειστηριασμό.
Ας πάρουν επιτέλους επίσημη καθαρή και ξάστερη θέση. Συμφωνούν ή όχι με την πρόταση της Αριστερής Παρέμβασης, τη μοναδική που συμβαδίζει με την κοινή λογική και όχι το καπιταλιστικό κέρδος που στηρίζουν και οι δύο;
Θα πάρουν θέση για τον πλειστηριασμό που ετοιμάζεται για τη ΔΩΔΩΝΗ;


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: