Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2010

ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την τοπική διοίκηση αποτυπώνουν σε σημαντικό βαθμό την θέληση και την απόφαση όλο και πιο ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων να απαγκιστρωθούν από τα πλοκάμια της δικομματικής συμπαιγνίας, την υπεύθυνη για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εδώ και πολλά χρόνια.



Η πανελλαδική μείωση των ποσοστών που σημειώνουν οι εκπρόσωποι των πολιτικών δυνάμεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, η μεγάλη συνειδητή αποχή τα πολλά λευκά και άκυρα με την παράλληλη αύξηση της επιρροής των αγωνιστικών ψηφοδελτίων, σηματοδοτούν την απαρχή της μετατροπής της λαϊκής αγανάκτησης και οργής σε ένα διαρκώς διογκούμενο ρεύμα αντίστασης και χειραφέτησης από την κυρίαρχη ασκούμενη αντιδραστική πολιτική.

Η ΔΡΑΣΥ, με τα πενιχρά μέσα που διέθετε και κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, κατέβαλλε σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να αποκαλυφθούν στη λαϊκή συνείδηση οι πραγματικές αιτίες και οι πολιτικά υπεύθυνοι της καπιταλιστικής κρίσης του αδηφάγου μνημονίου και του εφιαλτικού μεσαίωνα που ενέσκηψε και στη χώρα μας.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό και μήνυμα μαχητικής συμπόρευσης με όσες και όσους αγνοώντας τα εκβιαστικά διλήμματα τις ρουσφετολογικές πιέσεις και τον εκφοβισμό, πραγματοποίησαν το αποφασιστικό βήμα της εγκατάλειψης των κομμάτων του κεφαλαίου και της λαϊκής συμφοράς.

Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει να ενταθεί και να οξυνθεί περαιτέρω η πολιτική και ιδεολογική διαπάλη για τον απεγκλωβισμό ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων που εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι στο δόκανο της μοιρολατρίας, των αυταπατών και της μεθοδευμένης πολιτικής απαξίωσης που έντεχνα προωθεί η δικομματική αγυρτεία.

Η πολιτική στήριξη και ενίσχυση του ψηφοδελτίου της ΔΡΑΣΥ από σημαντικό μέρος των συμπολιτών μας καθώς και η ανάδειξη εκπροσώπου μας στο νέο δημοτικό συμβούλιο, μας επιφορτίζει με πρόσθετη ευθύνη προκειμένου να ανταποκριθούμε στα αυξημένα καθήκοντα που απορρέουν από την αγωνιστική δέσμευσή μας έναντι του λαού του διευρυμένου πλέον δήμου μας.

Θεωρούμε πέρα για πέρα αντιδημοκρατικό και εκβιαστικό το δίλημμα της επιλογής που ο εκλογικός νόμος θέτει τη δεύτερη Κυριακή σε σημαντική μερίδα ψηφοφόρων στο δήμο μας, οι οποίοι ήδη με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό καταδίκασαν την αντιλαϊκή πολιτική που στηρίζουν οι παρατάξεις των κ. Γκόντα και Φίλιου.

Η ΔΡΑΣΥ δεν έκανε ούτε θα κάνει βήμα πίσω από τις διακηρυγμένες πολιτικές και ιδεολογικές της αρχές καθώς και από τις εκτιμήσεις της σχετικά με τον αντιδραστικό ρόλο των κομμάτων που στηρίζουν τις δυο παρατάξεις στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Μπροστά στη νέα αυτή εκλογική αναμέτρηση έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση όλων όσων και με την ψήφο τους την προηγούμενη Κυριακή εξέπεμψαν ηχηρό ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης αγωνιστικής ανάτασης, οργάνωσης και προοπτικής του λαϊκού κινήματος.

Για τη ΔΡΑΣΥ
 Στέφανος Σκοπούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: