Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2010

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ο πρωθυπουργός από τα Γιάννενα επανέλαβε τα διχαστικά του διλήμματα και την ιεραποστολή του ΠΑΣΟΚ για τη σωτηρία της χώρας. Ίσως θα έπρεπε να τα σκεφτεί πριν υπογράψει το μνημόνιο και να μελετούσε λίγο καλύτερα τις οδυνηρές έως καταστροφικές επιπτώσεις του ΔΝΤ σε λαούς όπως της Αργεντινής και της Ουγγαρίας. Ίσως πάλι ακριβώς αυτές τις επιπτώσεις να ήθελε να φέρει και στους πολίτες της χώρας μας.
Τώρα ποιόν περιμένει να πείσει:
Τον άνεργο που δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες;
Το νέο που δεν μπορεί να βρει δουλειά;
Τον εργαζόμενο που του κόβουν το μισθό και τα επιδόματα;
Τη νοικοκυρά που βλέπει τα προϊόντα να ακριβαίνουν;
Τον αγρότη και τον κτηνοτρόφου που βλέπουν τη ΔΩΔΩΝΗ να πουλιέται;
Τον μικρομεσαίο επιχειρηματία που τα οικονομικά του ήταν εντάξει αλλά πληρώνει την ίδια περαίωση με το διπλανό του απατεώνα που χρωστάει ασφαλιστικές εισφορές;
Σε αυτά τα διλήμματα ο κ. Παπανδρέου όχι μόνο δεν απάντησε αλλά επιπλέον παρότρυνε τον λαό να στηρίξει την κυβέρνηση στο βαρύ, όπως είπε φορτίο που έχει αναλάβει. Ακούγοντας τον θα πίστευε κανείς ότι τα βαριά μετρά, που ο ίδιος θέσπισε χτυπάνε τους υπουργούς της κυβέρνησης του αντί για τις μάζες του ελληνικού λαού. Εκβίασε το εκλογικό σώμα με το ψευτοδίλημμα «ψηφίστε με ή βουλιάζουμε» αλλά οι υπουργοί και υφυπουργοί που έφερε μαζί του στα Γιάννενα δεν απάντησαν ούτε σε μια κρίσιμη ερώτηση, για τη ΔΩΔΩΝΗ, το Ρυθμιστικό κλπ. Μόνο υποσχέσεις ότι θα φτιάξει την Ιόνια μέσα σε δύο χρόνια. Και ο Σουφλιάς έλεγε το 2009 ότι η Εγνατία είναι έτοιμη κε πρωθυπουργέ. Πέρα από τις έωλες υποσχέσεις και τα φληναφήματα για πράσινη ανάπτυξη που θα κάνει την Ήπειρο τουριστικό προορισμό 12 μήνες τον χρόνο καλό θα είναι να καταλάβετε ότι δεν είμαστε ιθαγενείς για να μας δελεάσετε με χάντρες και καθρεφτάκια.
Το δίλημμα δεν είναι άλλο από  αυτό: Ψήφο επικύρωσης των καταστροφικών επιπτώσεων του μνημονίου σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ή ψήφο ελπίδας για αλλαγή και καλύτερο μέλλον.

Στις 7 Νοέμβρη στηρίζουμε ψηφίζουμε Αριστερή Παρέμβαση Ηπείρου, ΔΡΑΣΥ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: