Σάββατο, Νοεμβρίου 06, 2010

ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΨΗΦΟΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΨΗΦΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ



ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Η ψήφος υπέρ των ψηφοδελτίων της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην Ήπειρο, της ΔΡΑΣΥ στα Γιάννενα και της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην Ζίτσα είναι μα χρήσιμη και ελπιδοφόρα απόφαση.

Και αυτό γιατί
1) Αποτελεί μια σκληρή καταδίκη των πολιτικών εκφραστών του μνημονίου και της χούντας του ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ. Καθώς και του Καλλικράτη, του εργαλείου του μνημονίου που μετατρέπει την τοπική αυτοδιοίκηση σε επιχείρηση.
2) Αποτελεί ένα συνειδητό μαύρισμα της πλέον αντιλαϊκής αντεργατικής κυβέρνησης των τελευταίων δεκαετιών. Μιας κυβέρνησης που επιχειρεί να καταργήσει κάθε εργατικό, κοινωνικό και ασφαλιστικό δικαίωμα. Μιας κυβέρνησης που μέσω της περαίωσης διαλύει τους μικροεπαγγελματίες. Μιας κυβέρνησης που με την φορολογία εκτινάζει την ακρίβεια στα ύψη. Μιας κυβέρνησης που δίνει τα πάντα στο μεγάλο ξένο και ελληνικό κεφάλαιο.
3) Στους διαχειριστές του κεφαλαίου στην τοπική αυτοδιοίκηση που παρέδωσαν την πόλη στα πιο επιθετικά ντόπια και ξένα κεφάλαια απαλλοτριώνοντας ελεύθερους και δημόσιους χώρους, ιδιωτικοποιώντας την δημοτική περιουσία.
4) Στους δημοτικούς άρχοντες που έπαιξαν και παίζουν με το πόνο των ανέργων και των συμβασιούχων. Στους περιφερειακούς υποψηφίους που παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των κτηνοτρόφων και των αγροτών με την ΔΩΔΩΝΗ, την ΣΒΕΚΗ, την ΕΛΒΙΖ. Επιτρέποντας το κεφάλαιο να αλωνίζει στην βιομηχανική περιοχή


Τα ψηφοδέλτια της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην Ήπειρο, της ΔΡΑΣΥ στα Γιάννενα και της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην Ζίτσα είναι ψηφοδέλτια ρήξης και ανατροπής. Ψηφοδέλτια που έχουν στο ίδιο τους το DNA την εργατική απαίτηση για αντιμετώπιση των καυτών κοινωνικών προβλημάτων των εργαζομένων (ανεργία, νέα φτώχεια, υπερεκμετάλλευση) και εκφράζουν με το πιο αποφασιστικό τρόπο το μίσος και την οργή του εργαζόμενου κόσμου για το σάπιο αστικό πολιτικό κατεστημένο, γιατί συγκροτούνται από πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, εργαζόμενους της διπλανής πόρτας, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και συνταξιούχους.

Ψηφοδέλτια που φιλοδοξούν να μετατρέψουν το άι-σιχτίρ των εργαζομένων που ρίχνονται στον κοινωνικό πάτο σε ένα μαχητικό εργατικό ανατρεπτικό πρόγραμμα πάλης για την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου και της οικονομικής χούντας κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ:

Διεκδικώντας άρνηση και διαγραφή του δημόσιου χρέους στους έλληνες και ξένους τοκογλύφους και όχι των μισθών και των συντάξεων.

Παλεύει μαζί με την εργατική τάξη και όλο τον λαό για για αύξηση των μισθών και μείωση των ωρών εργασίας.

Αγωνίζεται για ρήξη και έξοδο από το ευρώ, την ΟΝΕ και την ΕΕ.
Για απαγόρευση των απολύσεων και αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, υγείας, πρόνοιας και των υποδομών.

Για το πέρασμα στο Δημόσιο των τραπεζών και όλων των ΔΕΚΟ, καθώς και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο.

Για την μετατροπή σε δημόσιων χώρων πρασίνου των μεγάλων αδόμητων εκτάσεων. Για την προστασία του περιβάλλοντος και του δασικού πλούτου. Για την δήμευση εδώ και τώρα της αμύθητης εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας. Για να μετατραπεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία σε κοινωνική ιδιοκτησία.

Η αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων και η εκλογή δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, της ΔΡΑΣΥ στα Γιάννενα και της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην Ζίτσα είναι ψήφος υπέρ ενός αποφασιστικού μαζικού μετώπου για την απόκρουση και το ξήλωμα της ληστρικής επίθεσης, που πρέπει να αναπτυχθεί πριν και μετά τις κάλπες.

Δεν δίνουμε υποσχέσεις για μια «ριζοσπαστική» διαχείριση ή για έναν «άλλο δρόμο ανάπτυξης», αλλά τιθέμαστε στην υπηρεσία της κινητοποίησης και της συμμετοχής του λαού. Οι δυνάμεις είχαν και έχουν ήδη πρωτοπόρα συμβολή στο μέτωπο αυτό, από το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, μέχρι το απεργιακό αντάρτικο του πρώτου εξαμήνου και τον κοινωνικό σεισμό της 5ης Μάη αλλά και τις φοιτητικές κινητοποιήσεις που ήδη άρχισαν..

Πρόκειται για ψήφο υπέρ μιας άλλης Αριστεράς.

Η συγκρότηση ψηφοδελτίων σε 11 περιφέρειες και σε δεκάδες δήμους πανελλαδικά, με την πρωτοπόρα συμβολή των δυνάμεων της εκτός των τειχών αριστεράς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι μόνο αυτής, αλλά και ανένταχτων αγωνιστών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και την κοινοβουλευτική αριστερά, αποτελεί ένα επίτευγμα, που δίνει πανελλαδική διάσταση στο εγχείρημά μας και δείχνει ότι συσπειρώνει ένα αξιόλογο εργατικό και κοινωνικό δυναμικό.

Δεν είναι βέβαια η Αριστερά των ονείρων μας, ούτε η Αριστερά που έχει ανάγκη η εποχή μας.

Είναι όμως η Αριστερά της ρήξης και της μαχόμενης αυτοκριτικής, που δεν διστάζει να λέει καθαρά ότι για να νικήσει το κίνημα, η Αριστερά πρέπει να αλλάξει και να ενωθεί σε αντικαπιταλιστική και επαναστατική κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: