Πέμπτη, Νοεμβρίου 04, 2010

Στήριξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ψηφοδέλτια


Σε αυτά τα πλαίσια σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην πόλη στα ψηφοδέλτια που έχουν συγκροτηθεί από τη Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή ΣΥσπείρωση, την Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο, τη Ριζοσπαστική Παρέμβαση δήμου Ζίτσας, την Αριστερή Παρέμβαση Πρέβεζας και την Ανεξάρτητη αγωνιστική κίνηση δήμου Ηγουμενίτσας. Πρόκειται για ψηφοδέλτια που στελεχώνονται από ανθρώπους που όλο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε μαζί στα κινήματα και στις μάχες που δίνουμε καθημερινά για αξιοπρέπεια και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Πρόκειται για ψηφοδέλτια που βάζουν τα πολιτικά χαρακτηριστικά που θεωρούμε απαραίτητα για την αριστερά σήμερα και αποτελούν εχέγγυο για τις κινητοποιήσεις του αύριο.
Για όλα αυτά καλούμε τον κόσμο της Ηπείρου να στηρίξει τα παραπάνω ψηφοδέλτια.




Για εμάς σήμερα, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίος ο ξεσηκωμός των εργαζομένων, η οικοδόμηση ενός κινήματος αντίστασης απέναντι στο σχέδια για αλλαγή του συσχετισμού δύναμης ανάμεσα στους εργαζομένους και την αστική τάξη. Ενός κινήματος που θα ξεκινάει από την ανατροπή της ακολουθούμενης πολιτικής και όλων των εκφραστών της, την ανατροπή του μνημονίου και όλων των αντεργατικών μέτρων που μέτρων που έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια χωρίς, όμως, να μένει εκεί. Ένα κίνημα που θα απαιτήσει αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για όλους τους εργαζομένους, κάτι που σημαίνει σημαντική αύξηση σε μισθούς και συντάξεις, πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας. Όλα τα παραπάνω είναι σαφές ότι προϋποθέτουν την πλήρη ρήξη με την πολιτική που εφαρμόζεται από διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα, την πολιτική που προωθείται και από την ΕΕ. Προϋποθέτουν, πριν από αυτό τη οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, κάτι που για να μπορέσει να γίνει εφικτό πρέπει να ορθώσουμε ένα κίνημα που θα απαιτήσει την παύση πληρωμών στο χρέος, την έξοδος από ΟΝΕ και ευρώ, την εθνικοποίηση τραπεζών
Ζούμε σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τη μεγαλύτερη επίθεση που έχουμε ζήσει στα δικαιώματα των εργαζομένων. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, κυβέρνηση του Μνημονίου και της πλήρους υποταγής στην τριπλή κατοχή από ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ, δοκιμάζει να μας θέσει εκβιαστικά διλήμματα ενόψει των εκλογών στις 7 Νοέμβρη. Για εμάς οι εκλογές αυτές πρέπει να αποτελέσουν ένα άτυπο δημοψήφισμα ενάντια στην ακολουθούμενη πολιτική και το μνημόνιο. Πρέπει να βρουν την αριστερά ενδυναμωμένη, ώστε από καλύτερες θέσεις μάχης να δώσει του αυριανούς αγώνες.
Μόνο που για να νικήσουν οι αγώνες χρειάζονται μια άλλη Αριστερά. Σήμερα υπάρχουν οι αγωνιστές, οι εμπειρίες, τα ρεύματα, οι αναζητήσεις που μπορούν να συναντηθούν σε ένα Αριστερό Μέτωπο σε αντικαπιταλιστική και ανατρεπτική κατεύθυνση. Σε εκείνο το Αριστερό Μέτωπο που θα γίνει το πολιτικό νεύρο του κινήματος και να ξανακάνει την Αριστερά ηγετική δύναμη του «έθνους των εργαζομένων». Που είναι το καλύτερο πεδίο για να συναντηθούν οι δυνάμεις που αναφέρονται στην επαναστατική ανανέωση του κομμουνιστικού κινήματος. Που μπορεί να θέσει ξανά το θέμα της εξουσίας, της σύγχρονης εργατικής αντι-ηγεμονίας, της κοινωνικής χειραφέτησης. Που μπορεί να θέτει αιτήματα και για το σήμερα και να αλλάζει την ζωή του λαού, και όχι να τα παραπέμπει όλα στο άδηλο μέλλον του σοσιαλισμού.

Σε αυτά τα πλαίσια σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην πόλη στα ψηφοδέλτια που έχουν συγκροτηθεί από τη Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή ΣΥσπείρωση, την Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο, τη Ριζοσπαστική Παρέμβαση δήμου Ζίτσας, την Αριστερή Παρέμβαση Πρέβεζας και την Ανεξάρτητη αγωνιστική κίνηση δήμου Ηγουμενίτσας. Πρόκειται για ψηφοδέλτια που στελεχώνονται από ανθρώπους που όλο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε μαζί στα κινήματα και στις μάχες που δίνουμε καθημερινά για αξιοπρέπεια και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Πρόκειται για ψηφοδέλτια που βάζουν τα πολιτικά χαρακτηριστικά που θεωρούμε απαραίτητα για την αριστερά σήμερα και αποτελούν εχέγγυο για τις κινητοποιήσεις του αύριο.
Για όλα αυτά καλούμε τον κόσμο της Ηπείρου να στηρίξει τα παραπάνω ψηφοδέλτια.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: