Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2010

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ



Το Πολυτεχνείο αποδεικνύει πως όταν ο αγωνιζόμενος λαός θέλει μπορεί να γίνει ο καθοριστικός παράγοντας στις κοινωνικές και πολίτικές εξελίξεις . Όπως λόγου χάρη στην εξέγερση του πολυτεχνείου που σηματοδότησε το τέλος της χούντας.

Η εξέγερση του πολυτεχνείου όσο και αν θέλουν να την βάλουν σε καλούπια, να την μετατρέψουν σε εθνική γιορτή παραμένει μια πολιτική «ανωμαλία» στα σπλάχνα της μεταπολιτευτικής μας δημοκρατίας, στα σπλάχνα του συστήματος που δεν μπορεί ακόμη να το ενσωματώσει. Μια γιορτή των πάσης φύσεως εξεγερμένων ή αυτών που έχουν λόγους να εξεγείρονται.
Ίσως γιατί τα τρία βασικά της συνθήματα: ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ έχουν λόγους ύπαρξης. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά: Με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και το ιμπεριαλισμό να μοιράζει το πλανήτη σε φέτες επιρροής των πολυεθνικών. Με την χούντα του ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ να επιβάλει δρακόντειους νόμους που εξασφαλίζουν την άνιση και ταξική ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου προς όφελος μιας δράκας καπιταλιστών. Με μια κυβέρνηση που επέβαλε αυστηρή λιτότητα στον Ελληνικό λαό, καταργώντας δικαιώματα που με αγώνες και θυσίες είχαν κατακτηθεί. Ένα «μονόδρομο» που φορτώνει στις πλάτες των εργαζόμενων και του λαού το κόστος της δικής τους κρίσης. Μετατρέποντας την παιδεία σε υποχείριο των πολυεθνικών. Την κοινοβουλευτική δημοκρατία σε ένα αδειανό πουκάμισο που πρέπει πάντα συμφωνεί με τα μεγάλα αφεντικά μας, τους επικυρίαρχους της εθνικής- οικονομικής- κοινωνικής ανεξαρτησίας μας.
Ας γίνει το φετινό πολυτεχνείο εφαλτήριο νικηφόρων λαϊκών και εργατικών αγώνων: Ενάντια στην κυβέρνηση, την Τρόικα, το κεφάλαιο και τους υποστηριχτές τους. Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τη Frontex. Με ένα αναγκαίο μεταβατικό πρόγραμμα που θα διεκδικεί: Παύση πληρωμών και διαγραφή του ληστρικού χρέους, έξοδο από το ευρώ-ρήξη με την ΕΕ, εθνικοποίηση των Τραπεζών με εργατικό έλεγχο, αναδιανομή του πλούτου σε όφελος των εργαζόμενων, απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, άσυλο και στέγη σε όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

ΔΡΑΣΥ- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: