Κυριακή, Νοεμβρίου 28, 2010

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ !


Σας προσκαλούμε σε  αγώνα για να προφυλάξουμε την ευημερία του τόπου μας.
Η επικείμενη διέλευση του αγωγού φ.α. ITGI  ανάμεσα στην Πέρδικα Θεσπρωτίας και  Πάργα Πρέβεζας και  κυρίως η εγκατάσταση εργοστάσιου συμπίεσης θα επιφέρει ανεπανόρθωτο πλήγμα στην οικονομία και στη ζωή του τόπου και μάλιστα σε περίοδο  ύφεσης.

Χρήζει ιδιαίτερης προσοχής ότι:
Τα επιχειρήματα της ΔΕΠΑ  περί μη βλαβερών συνεπειών των εγκαταστάσεωνΦ.Α. δεν μας πείθουν  (φυλλάδιο ενημέρωσης της Ε.Α.Δ. Πάργας )
Ο αγωγός φ.α. είναι TRANSIT  δηλαδή δεν θα τροφοδοτήσουν τα σπίτια μας !
Δεν θα δημιουργηθούν πολλές  θέσεις εργασίας, τα εργοστάσια θα χρειαστούν μόνο μια ντουζίνα εξειδικευμένους τεχνικούς .
Προβλέπονται με το ΙΤGI να γίνει και αγωγός διπλής ροής και ο αγωγός South Stream να ακολουθήσει την ίδια πορεία με άλλο εργοστάσιο συμπίεσης  στην ίδια θέση.
Σε μια περιοχή που ευημερεί χάρη στον τουρισμό, που είναι άμεσα συνδεδεμένος με την υψηλή ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος  και τις όμορφες απόμερες παραλίες.
Ο τουρισμός είναι ο βασικός πυλώνας της Ελληνικής οικονομίας, και στην φτωχή Ήπειρο η μόνη περιοχή που δέχεται μαζικό τουρισμό (η κύρια πηγή εισοδήματος των κατοίκων, μιας και το γεωργικό εισόδημα - ελαιόλαδο -
έχει καταρρεύσει) είναι αυτή μεταξύ Σύβοτα και Πάργα και τώρα ετοιμάζονται να την θυσιάσουν στον  βωμό της δήθεν ανάπτυξης  με ΤΟΥΣ αγωγούς και τα εργοστάσια...
Η θερμοκρασία της περιοχής θα ανεβεί και οι όξινες βροχές θα καταστρέψουν τη γεωργική παραγωγή και ένα τυχαίο συμβάν μπορεί να κάψει όλη την καταπράσινη περιοχή μας και αλήθεια ποιος θα έρθει να κάνει διακοπές κοντά στα εργοστάσια αερίου;

Άμα δεχτούμε τώρα αυτό το έργο το μέλλον μας θα είναι εφιαλτικό!
Αυτό για την περιοχή μας δεν είναι ανάπτυξη,  είναι δολοφονία!

Χρειαζόμαστε δυναμική στήριξη για να αποτρέψουμε το μαρασμό του τόπου μας !
Δηλώστε την στήριξη σας στέλνοντας ένα e-mail σε αυτή τη διεύθυνση
againstpipelines@gmail,com 
Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να σας ενημερώνουμε  άμεσα  για εξελίξεις και δράσεις για να συμμετάσχετε ενεργά.
.Είμαστε στο παρά πέντε για τις οριστικές αποφάσεις, πρέπει να προσπαθήσουμε  δυναμικά για να ανατρέψουμε την κατάσταση και να αποτρέψουμε την καταστροφή της ευημερίας μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΑΡΓΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: