Παρασκευή, Νοεμβρίου 05, 2010

Δημοτικές κινήσεις που στηρίζει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στις προσεχείς δημοτικές εκλογές

 ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
Γραφείο Τύπου, τηλ. 2103220221, 6948369941, e-mail: antpress1@gmail.com


Δημοτικές κινήσεις που στηρίζει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
στις προσεχείς δημοτικές εκλογές

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.), μαζί και με άλλες δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και αγωνιστές του μαζικού κινήματος, συμμετέχει και στηρίζει αριστερές τοπικές κινήσεις και ψηφοδέλτια, που λαμβάνουν  μέρος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, τα οποία παλεύουν για ένα πρόγραμμα αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης  κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ στα δικαιώματα των εργαζομένων, συμβάλλουν σε ένα ριζοσπαστικό και νικηφόρο κίνημα σε τοπικό και συνολικό επίπεδο και κινούνται –μέσα από τους δικούς τους δρόμους- στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης μιας ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής αριστεράς, που απαιτεί η εποχή μας.  Η συνολικότερη ενδυνάμωση και η δημιουργία και άλλων κινήσεων και πρωτοβουλιών με αυτήν την πολιτική κατεύθυνση  αποτελεί μόνιμη επιδίωξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το επόμενο διάστημα.

Επίσης αγωνιστές και δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουν και στηρίζουν αριστερά σχήματα και συνδυασμούς στους οποίους συμμετέχουν και άλλες δυνάμεις της Αριστεράς και αγωνιστές του μαζικού κινήματος, με πλαίσιο που -στον ένα ή τον άλλο βαθμό- στρέφεται ενάντια στο Μνημόνιο, την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ, την αντιλαϊκή πολιτική και τον Καλλικράτη, με ενεργή συμμετοχή στους τοπικούς αγώνες και διεκδικήσεις.


Τέτοιες κινήσεις και σχήματα είναι:
ΑΤΤΙΚΗ
1) Στο Δήμο Αθηναίων:
η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» με επικεφαλής τον Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή της «Κίνησης Ενωμένοι κατά του Ρατσισμού και της Φασιστικής Απειλής», με σημαντική δράση στους αγώνες ενάντια στο ρατσισμό, τον πόλεμο, την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση.

2) Στο Δήμο Πειραιά:
η δημοτική κίνηση «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση-Ανταρσία στο Λιμάνι» με επικεφαλής τον Θανάση Διαβολάκη, ιδιωτικό εκπαιδευτικό και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

3) Στο Δήμο Περιστερίου:
η δημοτική κίνηση «Αριστερή Κίνηση Περιστερίου» με επικεφαλής την Αντωνία Αθανασοπούλου Βαφειάδου,  αρχιτέκτονα μηχανικό.

4) Στο Δήμο Νέας Σμύρνης:
η δημοτική κίνηση «Μια Πόλη Ανάποδα-Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης», με επικεφαλής τον Αλέκο Παπασπυρίδη, μισθωτό μηχανικό-εργαζόμενο στην πληροφορική .

5) Στο Δήμο Αμαρουσίου:
η δημοτική κίνηση «Εκτός των Τειχών, Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση στο Μαρούσι», με επικεφαλής τον Δημήτρη Πολυχρονιάδη.

6) Στο Δήμο Νέας Ιωνίας:
η δημοτική κίνηση «Εκτός Σχεδίου-Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία», με επικεφαλής τον Βάσιλα Ματθαίο(Μάκη), μισθωτό λογιστή.

7) Στο Δήμο Πετρούπολης:
η δημοτική κίνηση «Ανυπόταχτη Πετρούπολη» με επικεφαλής την Κατερίνα Πατρικίου, ιδιωτική υπάλληλο και μέλος Δ.Σ. περιβαλλοντικού ομίλου Πετρούπολης «το Ποικίλο».

8) Στο Δήμο Βύρωνα:
η δημοτική κίνηση «Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα», με επικεφαλής Τζιορτζιώτη Σταύρο, καθηγητή Μέσης Εκπαίδευσης.

9) Στο Δήμο Ζωγράφου:
η δημοτική κίνηση «Κίνημα στην Πόλη», με επικεφαλής τη Ράνια Νενεδάκη, τραπεζοϋπάλληλο.

10) Στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού:
η δημοτική κίνηση «Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής
ΜΑΡΙΔΑ- Δάφνης-Υμηττού», με επικεφαλής τον Γιώργο Μητροβγένη.

11) Στο Δήμο Γλυφάδας:
 η δημοτική κίνηση «Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας» με επικεφαλής τον Θανάση Φώτη.

12) Στο Δήμο Χαλανδρίου:
η δημοτική κίνηση «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες Χαλανδρίου», με επικεφαλής τον Σίμο Ρούσσο, ελεύθερο επαγγελματία.

13) Στο δήμο Βριλλησίων:
Η δημοτική κίνηση «Δράση για μια Άλλη Πόλη », με επικεφαλής τον Γιάννη Τσούτσια.


ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ
14) Στο Δήμο Θεσσαλονίκης:
η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη της Ανατροπής», με επικεφαλής τον Ζήση Κλεισιάρη,  δικηγόρο, μέλος ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

15) Στο Δήμο Ιωαννιτών:
η «Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση» (ΔΡΑΣΥ), με επικεφαλής τον Στέφανο Σκοπούλη, καρδιολόγο, πρώην νομαρχιακό σύμβουλο Ιωαννίνων

16) Στο Δήμο Ζίτσας:
η «Ριζοσπαστική Παρέμβαση στο Δήμο Ζίτσας», με επικεφαλής τον Ανδρέα Μπότσιο, κτηνοτρόφο.

17) Στο Δήμο Πρεβέζης:
η «Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Πρέβεζας», που κατέρχεται ως συλλογικότητα ανοικτή σε όλους και όλες με επικεφαλής τυπικά ορισμένο τον πρώτο του ψηφοδελτίου όπως ορίζεται από το νόμο.

18) Στο Δήμο Λευκάδας:
η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Λευκάδα» με επικεφαλής τον Περικλή Χόρτη, ηλεκτρολόγο, ενεργό μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών.

19) Στο Δήμο Πύργου (Ηλεία):
η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στον Πύργο», με επικεφαλής τον Γιάννη Σεφερλή, πολιτικό μηχανικό.

20) Στο Δήμο Ηγουμενίτσας:
η «Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση» Δήμου Ηγουμενίτσας με επικεφαλής τον Παύλο Λάμπρου.
Δημοσίευση σχολίου