Πέμπτη, Νοεμβρίου 04, 2010

ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΡΑΣΥ  ΝΙΚΟΥ ΗΛΙΑ
 ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


-Η φτώχεια και η ανεργία απλώνεται και στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, την ώρα που κλείνουν δεκάδες καταστήματα, ενώ οι ανισότητες μεγαλώνουν. Τι μπορεί να κάνει ο δήμος;
Απάντηση:
Βιώνουμε τις πιο πολιτικές εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση των τελευταίων δεκαετιών. Που πρέπει να μετατραπούν σε εκλογές καταδίκης της χούντας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ -ΔΝΤ-ΕΕ. Με στόχο να νικήσουν οι αγώνες των εργαζόμενων. Για να μην πεινάσει ο λαός, για να διαγραφούν τα χρέη των εργατικών οικογενειών, για να βρουν δουλειά οι εργαζόμενοι, για να απαγορευτούν οι απολύσεις, για να πληρωθούν οι απλήρωτοι εργάτες, για να μονιμοποιηθούν οι έκτακτοι και οι συμβασιούχοι στους Δήμους, στην ΔΩΔΩΝΗ, και αλλού, για να αυξηθούν τα μεροκάματα έτσι ώστε να μην κλείσουν τα μικρομάγαζα. Για να φύγει μια ώρα γληγορότερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κάθε κυβέρνηση που θ επιχειρήσει να την αντικαταστήσει. Για να ανατραπεί ο «Καλλικράτης» που μετατρέπει το τοπικό κράτος σε ένα αντιλαϊκό- αντιδημοκρατικό εργαλείο στα χέρια του κεφαλαίου με στόχο την υπέρβαση της κρίσης του.
Κρίση υπερπαραγωγής- απόρροια της υπερανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων και ενός παραγόμενου πλούτου που θα επέτρεπε να ζήσουν όλοι οι άνθρωποι πλουσιοπάροχα με λίγες ώρες εργασίας- αντίθετα σπέρνει την φτώχια δεξιά και αριστερά, καταστρέφοντας παραγωγικές δυνάμεις, ανθρώπους και φύση. Συγκεντρώνοντας σε ακόμη λιγότερα χέρια τον πλούτου που παράγουμε ως εργαζόμενοι.
Για τις δυνάμεις της ΔΡΑΣΥ είναι αναγκαιότητα η υπέρβαση του σκοπέλου της διαχείρισης και του υφάλου των απόψεων που λέει πως όλα θα λυθούν σε μια άλλη κοινωνία. Μόνο οι απειλητικοί πολιτικά εργατικοί αγώνες ενάντια στο κεφάλαιο και τους διαχειριστές του μπορούν να δώσουν απαντήσεις προς όφελος του λαού και των εργαζόμενων.
Ο Δήμος στα χέρια στα χέρια των αγωνιστικών αντικαπιταλιστικών αριστερών δυνάμεων θα μετατραπεί σε κέντρο αγώνα, συστατικό μέρος ενός ευρύτερου ταξικού μετώπου σωματείων και ταξικών συσπειρώσεων, πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων. Που θα θέσει ζήτημα μιας άλλης εξουσίας, της εργατικής εξουσίας. Μιας άλλης οικονομίας, μιας οικονομίας που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές και εργατικές ανάγκες. Μιας πραγματικής τοπικής αυτοδιοίκησης που άμεσα μέσω συνελεύσεων και ανακλητών οργάνων οι εργαζόμενοι πολίτες θα αποφασίζουν. Μιας άλλης κοινωνίας, της κοινωνίας των ελεύθερων συνεταιρισμένων παραγωγών.

ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: